понеділок, 03 листопада 2008 15:31

Гітаристка грає без руки (ФОТО)

 
Американська фармацевтична компанія оспорює у Верховному суді США рішення суду штату Вермонт про виплату компенсації жінці, яка позбулася руки в результаті неправильно зробленій ін"єкції препарату, виробленого компанією.

У 2000 році гітаристка Дайана Лівайн (DianaLevine), якій зараз 63 роки, поступила в клініку вермонтського міста Плейнфілд з скаргами на головний біль і нудоту, викликані гострим нападом мігрені. Їй були призначені знеболюючі і внутрішньом"язова ін"єкція протиблювотного препарату "Фенерган" (Phenergan, речовина, що діє, - прометазін), виготовленого компанією WyethPharmaceuticals. Біль пройшов, але жінка продовжувала відчувати нудоту, і лікар призначив внутрішньовенну ін"єкцію "Фенергану". Проте під час ін"єкції голка проникла в артерію, що привело до порушення кровообігу правої руки з розвитком гангрени. В результаті цього руку довелося ампутувати до ліктя.

З незрозумілої причини Лівайн порахувала винуватцем не медичного працівника, що порушив техніку ін"єкції, а виробника препарату. Вона подала до суду на WyethPharmaceuticals, яка, на її думку, некоректно вказала в інструкції до препарату можливі ускладнення від його використання. Суд штату Вермонт задовольнив позов гітаристки, зобов"язавши компанію виплатити їй 6,7 мільйона доларів компенсації. Але на цьому справа не кінчилася.

WyethPharmaceuticals подала апеляцію до Верховного суду США, справедливо аргументуючи свою позицію тим, що в інструкції до препарату містилися всі застереження, затверджені Адміністрацією по контролю за продуктами і ліками США (FDA) - найбільш авторитетним і компетентним відомством по таких питаннях. Компанія не почала піднімати питання про відповідальність медпрацівника, який ввів препарат в артерію замість вени, повідомляє medportal.ru.

Зараз ви читаєте новину «Гітаристка грає без руки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі