четвер, 24 липня 2014 14:00

"Гіркін готується до втечі" — луганський активіст

"Гіркін готується до втечі" — луганський активіст
Фото: inforesist.org

Через бойові дії в Луганську виїхала чверть населення. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів громадський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Місто вимерло. До війни воно нараховувало 320-350 тисяч, а зараз чверть населення виїхала. В Луганську зараз нема ні світла, ні води, ні газу. Місто перетворилось на фронтове. Постійно йдуть мінометні і гарматні обстріли. При тому мають хаотичний характер. Можна наразитись на вогонь українських військових, які намагаються придушити вогневі точки супротивника. Це війна, місто перебуває в стані війни і блокаді. Якщо раніше, до військових дій, 30% підтримувало ідею створення ЛНР, то тепер цей відсоток стрімко впав. Це пов'язано із діями самих бойовиків, відверте мародерство, а по-друге, коли війна війна вже на порозі — це інше", - каже активіст.

Сили АТО беруть Луганськ в щільне кільце.

"Місто береться в щільне кільце. Перерізане сухопутнє сполучення з боку Красного Луча і Металіста. Тривають бої в Лисичанську. Фактично скоро ДНР буде повністю відрізана від ЛНР. Одна без одної вони довго не протягнуть. Українські війська вже підійшли з боку Георгіївки. Штурмові групи намагаються зайти з декількох боків в Луганськ. Українська армія використовує тактику диверсійних груп, які полюють на групи бойовиків. Зараз більшість бойовиків сконцентрована в Алчевську. Для них це буде проміжний пункт на шляху до відходу в Росію. Ватажки терористів теж втекли з міста. Мозговий в Алчевську, Болотов був у Стаханові. Гіркін готується до втечі через Маріїнку Донецької області. Зараз перевага повністю на боці української армії. Якщо все буде продовжуватись в такому ж темпі, то найближчим часом можна говорити про блокаду угрупувань і звільнення територій. Наступні тиждень-два часу вирішать ситуацію", - резюмував Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «"Гіркін готується до втечі" — луганський активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі