вівторок, 18 грудня 2007 15:21

Гільдія сценаристів США вирішила бойкотувати "Оскар" і "Золотий глобус"

Гільдія сценаристів США вирішила бойкотувати "Оскар" і "Золотий глобус"
Гільдія сценаристів США (WGA), що представляє інтереси 12 тисяч письменників, заборонила своїм членам брати участь в підготовці церемоній вручення премій "Оскар" Американській академії кіномистецтв і "Золотий глобус", яку проводить Голлівудська федерація іноземної преси. Про це повідомляє AP з посиланням на анонімне джерело в раді директорів WGA.

Раніше декілька сценаристів, номінованих на "Золотий глобус", заявили, що можуть пропустити церемонію, якщо цього від них зажадає профспілка. При цьому на роль ведучого 80-ої церемонії вручення "Оскара" в 2008 році був запрошений політичний сатирик Джон Стюарт, який також є членом Гільдії сценаристів США.

Нагадаємо, що Гільдія сценаристів США оголосила 5 листопада 2007 року страйк. Гільдія вимагає від Альянсу продюсерів кіно- і телефільмів збільшення відрахувань авторам сценаріїв, що повинне бути прописане в новому трирічному контракті сценаристів і кіностудій.

Як пише AP, Гільдія акторів, якій в 2008 році також належить провести переговори з кіностудіями, може також підтримати бойкот головних премій Голлівуду.

Церемонія вручення премій "Золотого глобуса" запланована на 13 січня 2008 року. Американська академія кіномистецтв вручатиме "Оскара" 24 лютого, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Гільдія сценаристів США вирішила бойкотувати "Оскар" і "Золотий глобус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі