четвер, 21 лютого 2008 12:48

Гільдія режисерів США схвалила умови нового трирічного контракту зі студіями

 Гільдія режисерів США схвалила умови нового трирічного контракту з Асоціацією продюсерів кіно- і телефільмів Голівуду, йдеться  у поширеному у Лос-Анджелесі офіційному повідомленні гільдії, повідомляє ІТАР-ТАСС

Члени професійного об"єднання режисерів, куди входять 13 тисяч осіб, серед яких режисери, асистенти режисерів і члени знімальної групи, голосували за нову угоду поштою. Як саме розподілилися голоси, не повідомляється, проте, в документі зазначається, що новий контракт "був тепло підтриманий" активістами Гільдії.

Трирічний контракт визначає порядок виплати комісійних відрахувань режисерам від випуску фільмів, телефільмів і серіалів на новітніх носіях або за допомогою високотехнологічних засобів зв"язку, зокрема - через Інтернет. Він набуває чинності 30 червня, в день, коли закінчується термін попереднього контракту.

Як правило, режисери досягають угод із студіями без якихось конфліктів. Цього року переговори між режисерами і студіями знаходилися під пильною увагою, оскільки вони могли вплинути на дату закінчення страйку сценаристів, що паралізував Голівуд.

Гільдія режисерів витратила 2 млн доларів на дослідження потенційної прибутковості високотехнологічних носіїв і була добре підготовлена до переговорів із студіями, які почалися 12 січня і успішно завершилися менш як за тиждень.

Відзначимо, напередодні був оприлюднений  щорічний звіт про перспективи економічного розвитку округу Лос-Анджелес. У ньому відзначається, що страйк Гільдії сценаристів Голівуду,  що почався 5 листопада і тривав трохи більше трьох місяців,  обійшовся економіці округу Лос-Анджелес в 2,5 млрд доларів.

Автором документа є головний економіст Корпорації розвитку Лос-Анджелеса Джек Кайзер. Однією з головних небезпек, з якою індустрія розваг може зіткнутися у майбутньому, він назвав страйк Гільдії акторів екрану, представники якої в даний момент ведуть "жорсткі переговори" із студіями. Терміни трудової угоди  між Гільдією і продюсерами також закінчуються 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «Гільдія режисерів США схвалила умови нового трирічного контракту зі студіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі