пʼятниця, 14 листопада 2008 08:51

Гикавка допомогла чоловікові скинути 18 кілограмів

Гикає чоловік майже не припиняючись, рідкісний передих доводиться на два-три дні в місяць. За час своєї затяжної гикавки Беттс втратив більше 18 кілограмів і залишився без роботи: просто на очах колег у нього кілька разів починалася задуха - його часто відсилали додому і врешті-решт звільнили. Але це ще не найгірше, що може йому загрожувати: медицині відомі випадки, коли важка гикавка викликала безсоння, виснаження та навіть смерть.

Причину такої тривалої гикавки встановити було не просто. Зазвичай гикавка є ознакою переохолодження або надмірного розтягування шлунку (після переїдання), але в цьому випадку триває вона не довго. Затяжна гикавка також може вказувати на запалення або навіть рак легенів: хвороба дратує діафрагму і викликає її довільні скорочення. Але в цьому випадку її діагностували б набагато раніше, ніж через рік. Також причиною гикавки може бути хронічний алкоголізм, хвороби печінки та важкі психічні розлади. Нічого з перерахованого у Беттса не виявили.

Але врешті-решт лікарі розібралися, в чому справа. Ну або майже розібралися. Вони встановили, що недуга викликана роздратуванням діафрагмального нерва: нерв примушує діафрагму чоловіка постійно скорочуватися, дихальні шляхи різко перекриваються, і звідси - звук і задуха. Проте причину самого роздратування медики визначити не змогли. Десятки різних ліків і навіть операція по блокуванню нерва не допомогли бідоласі.

Розчарувавшись в наукових світилах, Беттс вирішив звернутися до інших джерел. Разом з дружиною він перекопав весь Інтернет і тонни газетних архівів в надії знайти спосіб лікування або хоча б побратима по нещастю. Але все марно. Останнім криком про допомогу стало оголошення в місцеву американську газету: Беттс пише, що готовий стати піддослідним кроликом для будь-яких експериментів, аби вилікуватися, повідомляє TOPNews.RU.

Зараз ви читаєте новину «Гикавка допомогла чоловікові скинути 18 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі