пʼятниця, 18 травня 2007 19:28

Гібридні ембріони людей і тварин допоможуть лікувати діабет

Уряд Британії переглянув заборону на створення гібридних ембріонів і збирається дозволити дослідження певних видів гібридів.

Тепер вчені зможуть створювати три види ембріонів шляхом змішування генетичних матеріалів людини і тварин. Проте їх можна буде вирощувати в лабораторних умовах не більше двох тижнів і буде заборонено імплантувати їх у людський організм.

Серед дозволених до створення видів ембріонів є химерний, який отримують шляхом введення кліток тварини в людський ембріон, людський трансгенний, отримуваний шляхом введення ДНК тварини в ембріон людини, а також цитоплазма, яка створюється при пересадці ядер кліток людини в майже повністю очищену від генетичного матеріалу яйцеклітину тварини.

Проте, нові правила не дозволять створювати так званих "справжніх гібридних" ембріонів, що отримуються шляхом запліднення яйцеклітин тварин людськими або навпаки, - яйцеклітин людини тваринами.

Декілька учених вже подали в Управління по заплідненню і ембріології людини Великобританії заявки на отримання ліцензії для використання гібридних ембріонів у проведенні медичних досліджень. Як вважають учені, ці дослідження можуть допомогти відкрити нові способи лікування таких хвороб, як діабет, спинномозковий параліч, а також що вважаються в даний час невиліковними хвороб Паркінсона і Альцгеймера, пише The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Гібридні ембріони людей і тварин допоможуть лікувати діабет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі