субота, 23 лютого 2008 12:20

Герпес під час вагітності може спричинити церебральний параліч у дитини

Вперше медики Університету Аделаїди (Австралія) довели, що вірус герпесу підвищує артеріальний тиск вагітної жінки і збільшує ризик передчасних пологів. У ході 10-річного дослідження було виявлено присутність інфекційної нуклеїнової кислоти в зразках крові 1 тис. 326 новонароджених немовлят. Більше 400 малюків з цього числа було діагностовано з церебральним паралічем.

Учені зробили висновок, що інфекція в організмі матері впливає не тільки на її здоров"я, але і на формування плоду. Таким чином, герпес при вагітності здатен спричинити передчасні пологи і неправильний розвиток дитини в майбутньому.

Лікарі виявили генетичну сприйнятливість до інфекції у вагітних жінок, розкривши генетичні мутації, що керують процесами згортання крові. Зміни в цих білках викликають дисфункцію і стискування кровоносних судин плаценти і мозку, таким чином збільшуючи тиск.

Гіпертонія при вагітності зустрічається у 10% жінок в розвинених країнах світу, включаючи Великобританію, Сполучені Штати і Австралію. Якщо терміново не узяти під контроль це захворювання, перевищений тиск може привести до епілептичних нападів під час пологів з втратою дитини і високою вірогідністю смерті матері, говорять акушери. З цієї причини в країнах третього світу зафіксовані високі показники материнської смертності, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Герпес під час вагітності може спричинити церебральний параліч у дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі