пʼятниця, 16 березня 2007 09:35

Герб Болівії прикрасить лист коки

На державному гербі Болівії незабаром може з"явитися лист коки - рослини, яка служить головною сировиною для отримання сильнодіючого наркотика кокаїну та його похідних. Депутати Законодавчої асамблеї Болівії прийняли до розгляду пропозицію про заміну оливкових гілок і лаврових вінків в державному гербі країни листям коки.

На думку парламентарів, "кока є священною для болівійців рослиною, культ якої налічує тисячі років, а оливкові гілки і лаврові вінки походять з Європи і не мають нічого спільного ні з історією, ні з традиціями країни".

Нинішній болівійський президент - Ево Моралес став першим в історії представником корінного населення Болівії, що очолив країну. Він також є визнаним лідером "кокалерос" - селян, що традиційно займаються вирощуванням коки.

Моралес стверджує, що між "кокалерос" і наркоторговцями немає жодного зв"язку. За його словами, вживання наркотиків - соціальна недуга, що вразила Сполучені Штати та Європу, а звідти розповсюджується по всьому світу, тоді як Болівія веде непримиренну боротьбу з наркотрафіком.

Листя коки в Болівії є одним із засобів народної медицини, традиційно використовуваних населенням як тонізуючий засіб, посилаючись на "Эхо Москвы", повідомляє агентство REGNUM.

Зараз ви читаєте новину «Герб Болівії прикрасить лист коки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі