четвер, 10 січня 2008 19:21

Герард Кузнєцов виграв суд

Четверте судове засідання у справі почесного громадянина Чернігова Герарда Кузнєцова  проти бібліотекарки Людмили Студьонової відбулося 18 грудня. Воно тривало з 9.00 до 18.30.

— Уранці 19 грудня Новозаводський суд Чернігова постановив: визнати звинувачення, що я співпрацював із фашистами, описані в книзі Студьонової "Слідами чернігівського підпілля", недостовірною інформацією, що принижує честь, гідність і мою репутацію, — каже Герард Кузнєцов, 82 роки. — Та ще й стягнути з автора, рецензента і редактора цієї книжки по тисячі гривень на мою користь. І сплатити судові витрати. Я задоволений таким рішенням, адже відстояв у суді своє чесне ім"я. Проте вважаю таку публікацію ще й злочином. Тому в кінці грудня звернувся до міської прокуратури.

Для бібліотекаря Людмили Студьонової, 65 років, судове рішення не було несподіваним.

— Зважаючи на те, що Герард Кузнєцов почесний громадянин Чернігова, я й розраховувала на половинчате рішення, — зауважує авторка скандальної книжки. — Проте, як і мої колеги-відповідачі, задоволена. Замість 300 тисяч гривень моральної і матеріальної компенсації, якої вимагав Кузнєцов, суддя присудив лише три тисячі. Також суд не задовольнив його вимогу вилучити мою книгу з музеїв, бібліотек, вільного продажу. До того ж відкинули вимоги до видавця. Ніякої недостовірності у своїй книзі я не вбачаю. Тому рішення Новозаводського суду будемо оскаржувати в Апеляційному суді області. Не всі матеріали, надані нами, були вивчені.

Зараз ви читаєте новину «Герард Кузнєцов виграв суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі