четвер, 22 березня 2007 17:35

Генсека ООН обстріляли з міномета під час конференції

Під час прес-конференції в Багдаді за участю генсека ООН Пан Гі Муна і прем"єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі неподалік від будівлі, де проходила зустріч, вибухнула міна. Глава ООН здригнувся і пригнувся.

Обстріл вели з міномета. За словами очевидців, міна вибухнула за 50 метрів від приміщення, де проходила конференція генсека ООН, поряд з офісом Нурі аль-Малікі. Про потерпілих нічого не повідомляють.

На Пан Гі Муна після вибуху посипалися дрібні крихти штукатурки. Один із співробітників служби безпеці хотів відвести Нурі аль-Малікі, проте він відмовився йти, сказавши, що не варто цього робити. Вибух на короткий час перервав прес-конференцію, проте незабаром вона продовжилася.

Генсек ООН прибув до Багдада несподівано, оскільки раніше з міркувань безпеки цей візит не оголошувався. Ірак став першою країною в десятиденній близькосхідній поїздці Пан Гі Муна. Він також має намір відвідати Ізраїль, Палестину, Йорданію, Ліван і Саудівську Аравію. Останнього разу в листопаді 2005 року до Іраку приїжджав колишній генсек Кофі Аннан, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Генсека ООН обстріляли з міномета під час конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі