вівторок, 09 жовтня 2007 08:40

Генсек ООН закликав розширити зону спостереження за територією грузино-абхазького конфлікту

Генсек Пан Гі Мун вважає необхідним розширити зону міжнародного спостереження за територією грузино-абхазького конфлікту у зв"язку з інцидентом 20 вересня, коли було вбито двох російських військових інструкторів. "Я хотів би відзначити, що інцидент стався в районі, що знаходиться за межами зони відповідальності місії ООН в Грузії і миротворчих сил СНД. У зв"язку з цим я нагадую про те, що після інциденту у верхній частині Кодорської ущелини 11 березня місія надала рекомендації, направлені на те, щоб поставити райони, розташовані між зоною конфлікту і Кодорською ущелиною, що знаходяться зараз поза сферою уваги місії, під міжнародне спостереження", - йдеться в доповіді генсека ООН, представленій в понеділок СБ ООН.

Зіткнення, яке відбулося 20 вересня, є найсерйознішим за багато років інцидентом за участю грузинської і абхазької сторін, відзначив Пан Гі Мун.

Він підкреслив, що зараз дуже рано покладати на кого-небудь відповідальність, оскільки розслідування ООН поки ще не завершене, а Тбілісі і Сухумі представили різні версії події, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН закликав розширити зону спостереження за територією грузино-абхазького конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі