вівторок, 21 липня 2009 19:31

Генсек НАТО знаходиться в реанімації після операції

Генсек НАТО знаходиться в реанімації після операції

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер у вівторок був поміщений в лікарню з артеріальним тромбозом. Схефферу зробили операцію, і зараз він знаходиться в реанімації. Як заявив прес-секретар НАТО Джеймс Аппатурай, тромб був невеликим, і здоров"я Схеффера поза небезпекою. У лікарні, як повідомляється на сайті альянсу, він пробуде ще декілька днів.

За день до госпіталізації, 20 липня, Схеффер брав участь в заходах на честь Національного дня Бельгії (він святкується 21 липня) і відчув легке нездужання. Бельгійські газети повідомляють, що генсек НАТО ліг на лавку в парку, після чого йому стало краще, і він залишив парк.

Яап де Хооп Схеффер був лідером фракції Християнсько-демократичний заклик (Christen Democratisch Appel) в парламенті Нідерландів, а потім став міністром іноземним справ королівства. На пост генсека НАТО він був одноголосно обраний в 2003 році. За де Хооп Схеффера відбулось розширення Північноатлантичного альянсу з 19 до 26 країн, а після початку війни в Південній Осетії в серпні 2008 року де Хооп Схеффер звинуватив Росію в порушенні територіальної цілісності Грузії та застосуванні "непропорційної сили" в конфлікті. У квітні 2009 року в ролі наступника де Хооп Схеффера на посту генерального секретаря НАТО була затверджена кандидатура Андерса Фог Расмуссена, прем"єр-міністра Данії. Расмуссен змінить де Хооп Схеффера 1 серпня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО знаходиться в реанімації після операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі