понеділок, 25 червня 2007 13:40

Генсек НАТО: десять ракет не становлять ніякої загрози Росії

Елементи системи ПРО, які США мають намір розмістити в Європі, будуть направлені проти "країн-ізгоїв" - Ірану і Північної Кореї, заявив генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер.

"В даний час "країни-ізгої" можуть досягати території країн НАТО, і нас турбує розповсюдження ракетних технологій в Північній Кореї", - сказав Схеффер.

За його словами, навіть якщо елементи ПРО і були б направлені проти Росії, "це ніяк не вплине на неї". "Не треба бути Ейнштейном, щоб розуміти, що десять кінетичних ракет не являють ніякої загрози Росії і росіянам", - підкреслив він.

Спікер Ради РФ Сергій Міронов, що також бере участь в дискусії, відзначив, що елементи протиракетної оборони в Європі будуть частиною американською стратегічною ПРО і можуть нести загрозу Росії, а Іран і Північна Корея поки не володіють ракетами, здатними досягти території Європи, повідомляє "Відлуння Москви".

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО: десять ракет не становлять ніякої загрози Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі