понеділок, 21 травня 2007 18:48

Генсек ЛАГ засудив напад на озброєні сили Лівану

Генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАГ) Амр Муса засудив "напади бойовиків ісламського угруповання "Фатх Ель-Іслам" на ліванську армію і сили безпеки в місті Тріполі і в околицях табору (палестинських біженців) "Нахр ель-барід" на півночі Лівану".

"Удари по безпеці, стабільності і цивільному миру в Лівані можуть мати небезпечні наслідки в світлі політичного протистояння в країні і несприятливій ситуації в регіоні і на міжнародній арені", - додав він.

Зіткнення між ліванською армією і "Фатх Ель-Іслам" почалися в неділю вранці в північно-ліванському місті Тріполі. В результаті перестрілки, що продовжувалася цілий день , загинули не менше 50 чоловік, зокрема 27 солдатів ліванської армії.

В понеділок зіткнення спалахнули з новою силою: ліванська армія заблокувала всі підходи до палестинського табору і продовжує завдавати ударів по позиціях бойовиків. Проте, в результаті обстрілу є жертви і серед цивільного населення.

Укладене перемир"я, яке повинне було дозволити надати допомогу пораненим, протрималося лише декілька годин.

Згідно палестинським джерелам, "Фатх Ель-Іслам" має зв"язки з організацією "Аль-каїда" і що діє в Іраку "Джейш Аль-іслам", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Генсек ЛАГ засудив напад на озброєні сили Лівану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі