четвер, 20 вересня 2007 08:28

Генпрокурором США може стати виходець із Білорусі

Висунутий на пост міністра юстиції і генпрокурора США колишній федеральний суддя Майкл Макейсі - виходець із Білорусії, повідомив Валерій Щукін, перекладач, що довгий час працював разом з Макейсі у федеральному суді Південного округу Нью-Йорка. "Я одного разу зацікавився коріннями Макейси, і він мені сказав, що його батько - виходець із Білорусії, з містечка під Барановичами. У них поширене в Білорусії прізвище Мукосій, трансформована в американське Макейсі. Ні російською, ні білоруською мовами він не володіє, оскільки народився вже в США", - сказав Щукін, який також емігрував з Білорусії.

Кандидатура нового міністр юстиції і генпрокурора, який також відповідатиме за керівництво ФБР, повинна пройти затвердження в сенаті США і лише після цього Макейсі зможе очолити це відомство.

Макейсі-Мукосій протягом 18 років працював суддею в Південному окрузі до виходу на пенсію в 2006 році. Він виносив вердикти в гучних терористичних справах, зокрема на процесі в справі ісламістів, що організували вибух у гаражі нью-йоркського Усесвітнього торгового центру в 1993 році. Макейсі повинен змінити Альберто Гонсалеса, що пішов у відставку минулого місяця. Демократи звинувачували його в упередженості й надмірній лояльності адміністрації Джорджа Буша, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурором США може стати виходець із Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі