субота, 15 вересня 2007 13:50

Генпрокурор США пішов у відставку через скандал

Генеральний прокурор США Альберто Гонсалес покинув міністерство юстиції США, яке очолював близько трьох років.

У п"ятницю 14 вересня там відбулася прощальна церемонія. Офіційно відставка Гонсалеса вступає в силу з понеділка, 17 вересня.

На церемонії були присутні, зокрема, держсекретар США Кондолізза Райс, міністр національної безпеки Майкл Чертофф, а також що був заммміністра юстиції США Теодор Олсон, якого вважають одним з найбільш вірогідних наступників Гонсалеса на посту генерального прокурора.

Присутні хвалили Гонсалеса за скромність, доброту і патріотизм. Сам він заявив, що за час, проведений на посту генерального прокурора, зробило його справжнім борцем з терористами, насильниками і наркоторговцями. "Я бачив багато зла, але не втратив надію, - сказав чиновник, - тому що бачу і людей, які готові боротися за правду і справедливість".

Альберто Гонсалес оголосив про свою відставку в кінці серпня. Спостерігачі пояснили це скандалом навколо звільнення ряду федеральних прокурорів США в кінці 2006 року, які позбулися своїх постів за те, що не були лояльні президентові Джорджу Бушу. Крім того відомство Гонсалеса звинувачували в незаконному зборі інформації про громадян США і іноземців. Сам він відкинув всі звинувачення на свою адресу, передає Лента.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор США пішов у відставку через скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі