четвер, 10 лютого 2011 12:33

Генпрокуратурі поскаржилися, що Міноборони хоче привластини чуже майно

Генпрокуратурі поскаржилися, що Міноборони хоче привластини чуже майно

ТОВ "Івала" звинувачує Міністерство оборони України в спробах незаконно заволодіти майном підприємства.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, до Генеральної прокуратури України направлена скарга із закликом "припинити свавілля з боку посадових осіб Міноборони, який вже призвів до зриву процесу харчування тисяч військовослужбовців, і зараз спрямований на незаконне заволодіння майном підприємства".

У ТОВ "Івала" зазначили, що посадові особи Міноборони ухвалили рішення про укладення договору з ТОВ "Оптукрпром-ВР".

"Зважаючи на публічні запевнення міністра оборони про те, що він забезпечить належне оформлення відносин з нашим підприємством і здійснить оплату наданих послуг, ми розцінюємо такі дії міністра оборони як заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою, що згідно зі ст.192 Кримінального кодексу України також є злочином, який тягне за собою кримінальну відповідальність", - зазначено у скарзі компанії.

ТОВ "Івала" також стверджує, що 9 лютого представники компанії не були допущені на території військових частин (установ), дислокованих в Харкові, для звільнення їдалень від продовольства та обладнання, яке належить підприємству.

"Крім того, обмеживши представників нашого підприємства в доступі до майна військових їдалень, яке було нам передано для надання послуг харчування (і фактично захопивши його), представники Міністерства оборони і ТОВ "Оптукрпром-ВР" позбавляють нас можливості належним чином забезпечити збереження військового майна і його належну передачу відповідно до встановленого порядку", - йдеться у скарзі.

Крім того, ТОВ "Івала" стверджує, що представники ТОВ "Оптукрпром-ВР" за сприяння командира президентського полку "шляхом підкупу та психологічного тиску" схиляли їх співробітників до підписання трудових угод з ТОВ "Оптукрпром-ВР". Аналогічні спроби були і в інших військових частинах м.Києва, підкреслили в компанії.

Як вважають у "Івалі", це свідчить про нездатність ТОВ "Оптукрпром-ВР" забезпечити належне харчування військовослужбовців, про відсутність у цього підприємства необхідної кількості продовольства, обладнання і працівників, а також "про безвідповідальність посадових осіб Міністерства оборони, які ухвалили рішення про притягнення цього підприємства до надання послуг харчування".

У зв'язку з цим ТОВ "Івала" просить Генпрокуратуру здійснити перевірку Міністерства оборони в організації харчування особового складу Збройних сил України і притягнути до відповідальності посадових осіб Міноборони, дії або бездіяльність яких призвели до виникнення позабюджетної заборгованості в особливо великих розмірах, до зриву процесу харчування особового складу і заподіяння "Івалі" майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою.

Компанія також просить Генпрокуратуру не допустити подальшого порушення прав підприємства щодо розпорядження майном, не допустити тиску на співробітників "Івали" з метою схилення їх до роботи в ТОВ "Оптукрпром-ВР".

Генпрокуратуру також просять перевірити правомірність дій посадових осіб Міноборони щодо проведення процедури закупівлі послуг у одного учасника - ТОВ "Оптукрпром-ВР", зокрема в частині надання підстав для застосування такої процедури і відповідності ТОВ "Оптукрпром-ВР" кваліфікаційним умовам, необхідним для організації належного харчування близько 15 тис. військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратурі поскаржилися, що Міноборони хоче привластини чуже майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі