середа, 05 січня 2011 15:33

Генпрокуратура вважає підрив пам'ятника Сталіну терактом

Генпрокуратура вважає підрив пам'ятника Сталіну терактом

Генеральна прокуратура України перекваліфікувала вибух погруддя Сталіна в Запоріжжі ввечері 31 грудня 2010 року з умисного знищення майна в терористичний акт.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, аналіз матеріалів порушеної раніше кримінальної справи засвідчив, що вчинений вибух становив небезпеку для життя і здоров'я людей, був здійснений з метою порушення громадської безпеки і залякування населення.

Проведення досудового слідства у зазначеній справі доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України.

Як повідомлялося, у новорічну ніч 31 грудня на території запорізького обкому Компартії України невідомі підірвали пам'ятник Сталіну. У результаті вибуху саморобного вибухового пристрою, постамент зруйнований повністю, пошкоджено будівлю обкому. Комуністи стверджують, що їм завдано матеріальних збитків на суму понад 230 тис грн. Міліція порушила кримінальну справу за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом).

За заявою представників запорізької організації ВО "Свобода", міліція спочатку затримала двох "свободівців" за підозрою в при зокрема до вибуху і після багатогодинних допитів звільнила. Крім того, слідство поспілкувалося ще з трьома активістами організації.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура вважає підрив пам'ятника Сталіну терактом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі