середа, 30 травня 2007 18:06

Генпрокуратура вимагає повернення "Луганськтепловозу" у держвласність

Генеральна прокуратура подала позов до Господарського суду Києва з вимогою скасувати договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз" між Фондом державного майна й Брянським машзаводом (Росія) і повернути цей пакет акцій у держвласність.

За даними прес-служби, позивач вимагає накласти арешт на 76% акцій "Луганськтепловозу" визнати договір купівлі-продажу акцій між ФДМУ й Брянським машзаводом недійсним, зобов"язати російську сторону повернути державі акції "Луганськтепловозу", а ФДМУ повернути Брянському машзаводу отриману від продажу суму.

Прес-служба зазначає, що позов подано Генпрокуратурою в інтересах Кабміну 11 травня, але ФДМУ його одержав тільки наприкінці місяця.

У ролі відповідачів виступають ФДМУ й Брянський машзавод.

За даними представника ФДМУ, судовий розгляд цього позову заплановано на 26 червня.

Як повідомляло агентство, у квітні Президент Віктор Ющенко дав доручення Олександрові Медведьку, котрий обіймав тоді посаду генерального прокурора, і в.о. голови Служби безпеки України Валентинові Наливайченку перевірити дотримання ФДМУ законодавства при продажі 76% акцій "Луганськтепловоз".

Раніше Президент уже дав оцінку продажу 76% "Луганськтепловозу" як непрозорого.

У березні ФДМУ продав 76% "Луганськтепловозу" закритому акціонерному товариству "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод".

Заявки на участь у конкурсі подали 4 компанії: ВАТ "Демихівський машинобудівний завод" (Росія, Московська область), "Дніпровагонмаш", "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" і ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Брянськ, Росія), правонаступник ЗАТ "Виробнича компанія "Брянський машинобудівний завод".

До конкурсу були допущені тільки 2 російські компанії, які входять до складу найбільшої в Росії компанії транспортного машинобудування "Трансмашхолдинг".

2006 рік "Луганськтепловоз" закінчив зі збитками 15,771 млн. гривень.

У жовтні 2006 ФДМУ призупинив конкурс із продажу "Луганськтепловозу" на підставі низки судових позовів, основним з яких був позов "Укрзалізниці".

Крім того, на "Луганськтепловоз" претендувала компанії "АвтоКрАЗ", що в 2001 виграла конкурс із продажу держпакету акцій холдингу, але його результати були скасовані ФДМУ, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура вимагає повернення "Луганськтепловозу" у держвласність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі