вівторок, 29 липня 2008 12:08

Генпрокуратура РФ не бачить в справі Литвиненка російського сліду

Генеральна прокуратура РФ як і раніше не убачає так званого "російського сліду" в справі про вбивство екс-співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка.

Про це заявив генпрокурор РФ Юрій Чайка у вівторок, 29 липня, відповідаючи на питання Інтерфаксу.

Він нагадав, що нещодавно правоохоронними органами були отримані матеріали від німецьких колег в рамках розслідування "справи Литвиненка".

"Ці матеріали не підтверджують і не спростовують версію про так званий "російський слід". Наша позиція залишилася незмінною: ми провели велику роботу, на сьогодні ми не бачимо в цій справі "російського сліду", - підкреслив Чайка.

Нагадаємо, 8 липня агентство ВВС, посилаючись на джерела в британському уряді, повідомило, що вбивство колишнього офіцера російських спецслужб Олександра Литвиненка було здійснене за підтримки російських властей.

Литвиненко, що був непримиренним критиком колишнього російського президента Володимира Путіна, був отруєний в Лондоні в 2006 році. Британські слідчі підозрюють в здійсненні вбивства колишнього співробітника КДБ Андрія Лугового, який заперечує свою причетність.

Фахівці британського Агентства з охорони здоров"я стверджували, що виявили в його тілі значну кількість радіоактивного полонія-210, проте офіційного висновку про причини смерті і результати розтину влада Великобританії так і не оприлюднила.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура РФ не бачить в справі Литвиненка російського сліду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі