середа, 18 квітня 2007 13:55

Генпрокуратура - політично заангажована. Опитування

Більшість українці вбачають політичні мотиви в діяльності прокуратури. Це проявляється в оцінці таких дій прокуратури, як закриття кримінальної справи проти колишнього губернатора Сумщини Володимира Щербаня і відкриття кримінальних справ проти екс- міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

За даними опитування соціологічної служби Центру Разумкова, лише 9,5% українців вважають, що закриття кримінальної справи проти Щербаня викликане відсутністю в його діях складу злочину, тоді як 47,4% пояснюють це наявністю у нього покровителів в органах влади (43,1% не змогли відповісти на це запитання).

Відкриття прокуратурою кримінальних справ проти Луценка, на думку 50,4% опитаних, викликане політичними мотивами, бажанням влади нашкодити опозиційному політикові. Лише 20,5% опитаних вважають, що дії прокуратури були зумовлені злочинами, що, на їхню думку, здійснив Луценко (29,1% ухилилися від відповіді).

Опитування проводилося з 23 березня по 6 квітня 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура - політично заангажована. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі