понеділок, 04 лютого 2008 12:39

Геннадія Зюганова можуть зняти з президентських виборів у Росії

 У понеділок виникло питання про можливе зняття лідера КПРФ Геннадія Зюганова з президентських виборів.

Деякі ЗМІ повідомили про те, що нібито у ЦВК РФ надійшла інформація про посадові зловживання цього кандидата в президенти. Йшлося, що порушення, зафіксоване Мосміськвиборчкомом, зводиться до наступного: телеграма кандидата в президенти, що повідомляє про участь його довіреної особи у жеребкуванні безкоштовного ефіру, отримана відомством, була прислана на урядовому бланку.

Проте комуністи не побачили у цьому небезпечного прецеденту. Як пояснив прес-секретар ЦК КПРФ, аналізом даної інформації "займатиметься юридична служба КПРФ. Ми не надаємо цьому питанню великого значення, а тому ситуація розбиратиметься поступово і в робочому порядку".

Слід сказати, що це вже не перша скандальна історія, пов"язана з інформацією про можливе зняття кандидатури Зюганова з президентських виборів. Проте раніше повідомлялося, що претендент на президентське крісло готовий сам відмовитися від участі у  гонці. Тоді в КПРФ спростували повідомлення про можливу відмову, назвавши поширені відомості дезінформацією.

Крім того, незадоволеність комуністів викликали і оприлюднені ЦВК результати перевірки відомостей про особисті доходи кандидатів в президенти і доходи їх дружин.

У її ході були виявлені факти надання недостовірних відомостей трьома кандидатами - главою Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) Володимиром Жириновським, лідером Комуністичної партії РФ (КПРФ) Геннадієм Зюгановим і керівником Демократичної партії Росії Андрієм Богдановим. Зокрема повідомлялося, що Зюганов нібито не зазначив у своїх доходах вартість подарунків, отриманих від міжнародного благодійного фонду "Меценати сторіччя". За даними ФНС Росії, їх вартість становила 17 тисяч 84 рублі. Цю інформацію в КПРФ також назвали такою, що не відповідає дійсності.

"Я здивований таким зауваженням, оскільки я ніяких подарунків від благодійного фонду "Меценати сторіччя" не отримував. Цей фонд нагородив мене установленим ним орденом за допомогу дитячим будинкам, а також мені була вручена тека і буклет про діяльність самого фонду. Ось все, що я можу сказати", - заявив Зюганов. ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «Геннадія Зюганова можуть зняти з президентських виборів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі