середа, 24 жовтня 2007 13:54

Генетично модифіковані продукти маркуватимуть з 1 листопада

Уряд залишив без змін рішення по введенню з 1 листопада маркування продуктів харчування із вмістом 0,9% генетично модифікованих компонентів. Про це повідомив міністр охорони здоров"я України Юрій Гайдаєв після засідання Кабінету міністрів в середу.

За словами Гайдаєва, сьогодні на засідання уряду вносився проект ухвали Кабміну про відміну ухвали, якою уряд ввів з 1 листопада 2007 року маркування модифікованих продуктів харчування.

Міністр охорони здоров"я уточнив, що пропозиції про відміну маркування вносилося на вимогу однієї з країн в рамках переговорного процесу про вступ України до Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада прийняла 11 законів, необхідних для забезпечення вступу України у СОТ.
 
1 серпня Кабмін прийняв ухвалу (N985), якою ввів маркування продуктів харчування із вмістом генетично модифікованих складових.

Згідно з ухвалою, ввезення і реалізація харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми і/або мікроорганізми в кількості більше 0,9%, здійснюються за наявності відповіднї позначки з вказівкою якісного складу таких продуктів, передає ForUm.


Зараз ви читаєте новину «Генетично модифіковані продукти маркуватимуть з 1 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі