четвер, 26 квітня 2007 15:17

Генеральний секретар НАТО зажадав пояснень у Путіна

Генеральний секретар блоку НАТО Яап де Хооп Схеффер зажадав у Володимира Путіна пояснень з приводу наміру Росії припинити виконання зобов"язань за Договором про звичайні озброєні сили в Європі, повідомляє Reuters.

"Я сподіваюся, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пояснить слова президента", - заявив Схеффер на прес-конференції, присвяченій зустрічі міністрів закордонних справ Росії і країн НАТО в Осло.

Відповідаючи на аргументи, висунуті в посланні Путіна, Схеффер відмітив, що Альянс згоден ратифікувати договір і виконувати його "у разі виведення російських угрупувань з Грузії і Молдавії".

Нагадаємо, що в посланні до ФС президент Росії запропонував оголосити мораторій на виконання умов ДЗВСЄ до тих пір, поки країни НАТО не почнуть виконувати його так само, "як це сьогодні фактично в односторонньому порядку робить Росія".

Раніше високопоставлені представники міністерства оборони Росії відзначали, що ослаблення флангових угрупувань сухопутних військ і ВВС ставлять Росію в нерівне положення з країнами НАТО, чиї ліміти на розміщення військ і важких озброєнь в Європі були перевищені з розширенням блоку на схід, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Генеральний секретар НАТО зажадав пояснень у Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі