пʼятниця, 18 квітня 2008 08:35

Генерала поліції Ірану, який відповідав за мораль, заарештували в борделі

У Ірані набирає обертів скандал навколо аморальної поведінки генерала поліції, який відповідав за боротьбу з аморальною поведінкою. Він був арештований в іранській столиці під час облави в борделі.

Наразі ведеться розслідування цього скандального, а для Ірану просто кричущого випадку, повідомляє NEWSru.com з посиланням на прес-секретаря міністерства юстиції Ірану Алі Резу Джамшиді.

Днями державні засобах масової інформації повідомили про відставку генерала, що проштрафився, проте ніяких офіційних причин її не називалися.

У березні генерал поліції Реза Зарей був затриманий в товаристві шести голих жінок, коли його колеги проводили облаву в одному з підпільних публічних будинків. Пізніше ця інформація розповсюдилася і в інтернеті, а чиновники неофіційно теж підтвердили випадок затримання і його скандальні деталі.

Пікантність ситуації в тому, що саме Зарей відповідав за дотримання строгих іранських законів в етичній сфері. Зокрема, в Ірані заборонена проституція, а порушників чекає суворе покарання.

Іранський закон передбачає строгі покарання навіть для неодружених пар, які вступають у статеві відносини до оформлення шлюбу.

Переслідуються і інші варіанти аморальної, з погляду місцевих звичаїв, поведінки. Навіть за танці з дівчатами на домашніх вечірках молоді люди ризикують потрапити у в"язницю або потрапити під шмагання батогом.

Окрему увагу співробітники правоохоронних органів приділяють одягові громадян, який повинен бути скромним. Жінкам заборонено ходити з непокритою головою, а також користуватися косметикою і носити яскравий одяг. Чоловікам забороняється носити довгі зачіски.

Проте, зміни прийшли і до Ірану. Хоча влада аж до недавнього часу наполегливо відмовлялася визнавати існування проституції, це явище стає в Тегерані дедалі більш поширеним. Зараз вже можна зустріти повій на вулицях іранської столиці. Бідність і економічні проблеми штовхають місцевих жінок на панель, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Генерала поліції Ірану, який відповідав за мораль, заарештували в борделі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі