середа, 19 грудня 2007 13:49

Генассамблея ООН закликала країни світу ввести мораторій на страту

Генеральна асамблея ООН у вівторок схвалила резолюцію, що закликає нації ввести мораторій на страту. "Я вітаю сьогоднішнє ухвалення Генассамблєю ООН заклику до всіх держав про відмову від страти. Сьогоднішнє голосування ясно показало прагнення міжнародного співтовариства. Мені, зокрема, дала натхнення підтримка цієї ініціативи, отриманої у різних регіонах світу", – говориться в заяві генсека ООН, поширеній у штаб-квартирі ООН.

Резолюція не має обов"язкової сили, проте є політичним сигналом для лідерів світу.

Документ був внесений від імені майже 80 держав і закликав країни відмовитися від застосування страти, яка суперечить засадничим принципам ООН.

Проти документа проголосували Китай, Ірак, Іран і США, які очолюють "чорний список" світових лідерів за стратами засуджених.

У світі від "узаконеного вбивства" відмовилися 146 держав. Натомість у 51 країні страти тривають, а нерідко мають публічний характер, йдеться в щорічній доповіді, яка була представлена в ООН.

У 2006 році в світі було страчено щонайменше 5 тисяч 628 осіб. Більшість смертних вироків були приведені у виконання в Китаї, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Генассамблея ООН закликала країни світу ввести мораторій на страту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі