пʼятниця, 16 травня 2008 09:20

Генасамблея ООН прийняла грузинську резолюцію з повернення біженців до Абхазії

Генеральна Асамблея ООН прийняла в четвер резолюцію з повернення до Абхазії насильницько переміщених осіб і біженців.

Як заявив в інтерв"ю грузинським журналістам в Нью-Йорку постійний представник Грузії в ООН Іраклій Аласанія, "в прийнятій резолюції практично зафіксовано етнічні чистки, що відбулися в Абхазії".

"Окрім цього, в резолюції акцентована увага на правах власності біженців в Абхазії, в ній міститься заклик до всіх країн утриматися від покупки майна на території Абхазії", - сказав Аласанія.

Він повідомив і про те, що резолюція доручає генеральному секретареві ООН надати наступній Генеральній асамблеї звіт про процес повернення біженців до Абхазії.

Втім, результати голосування Генеральної Асамблеї ООН для Абхазії не мають значення. Про це, як передає ІТАР-ТАРС, заявив глава МЗС невизнаної республіки Сергій Шамба.

"Країни, що підтримали цей документ, - за його словами, - зайвий раз доводять, що вони готові підтримати все, що запропонує Грузія".

На думку Шамби, "обов"язково виконувати те, що узгоджене сторонами конфлікту". "Все, що обговорюється і приймається без нашої участі, для нас не має ніякого значення", - підкреслив глава МЗС Абхазії.

Якщо когось турбує обстановка в Абхазії, заявив Шамба, "повинен глибше вивчити ситуацію тут, перш, ніж голослівно приймати документи".

Шамба підкреслив, що "дії Грузії не створюють в абхазькому суспільстві відчуття безпеки", передає "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Генасамблея ООН прийняла грузинську резолюцію з повернення біженців до Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі