пʼятниця, 19 вересня 2008 08:44

Газпром і Total підписали угоду з Болівією про розвідку і видобуток газу

Російський "Газпром" і французька компанія Total підписали у четвер угоду з Болівією про спільну розвідку і видобуток природного газу на родовищі Асеро. Йдеться про можливі інвестиції у розмірі $4,5 млрд, повідомляє Газета.ру з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Участь болівійської державної компанії YPFB в спільному підприємстві складе 51%, частка російського "Газпрому" і французької Total - по 24,5%. Початковий об`єм виробництва СП повинен скласти 13 млн. кубічних метрів газу на день.

На церемонії підписання документа був присутній президент Болівії Ево Моралес, який відзначив, що альянс болівійської YHFB, "Газпрому" і французької Total - "це велике сподівання для болівійського народу". Глава держави підкреслив, що Болівія в особі Росії набуває серйозного стратегічного партнера в енергетичній сфері.

З російського боку підпис під документом поставив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, який висловив упевненість в тому, що три компанії зуміють задовольнити потреби внутрішнього ринку Болівії в газі.

Зараз ви читаєте новину «Газпром і Total підписали угоду з Болівією про розвідку і видобуток газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі