середа, 08 лютого 2017 10:49

Газовики залишили 2 тис. людей без газу

Газовики залишили 2 тис. людей без газу

Дві тисячі людей залишилися без газопостачання в Запоріжжі після того, як відмовили газовикам встановлювати загальнобудинкові лічильники. Мешканці багатоповерхівок кажуть, що хочуть сплачувати свої реальні витрати газу, а не всередні по будинку. Комунальники пояснюють, що грошей на індивідуальні лічильники в них немає, тому незгодних відмикають.

Спочатку людям пропонували встановити загальнобудинковий лічильник газу, а потім перекрили вентиль, пише сайт ТСН. У міськгазі сказали: "Доки не встановите лічильника, газу не буде". Навчені таким досвідом мешканці інших будинків встановили цілодобове чергування у своїх дворах, аби не допустити працівників газової служби до труби. Люди хочуть, аби встановлювали не один спільний для всіх лічильник, а в кожну квартиру окремо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіжки за опалення та газ нараховуватимуть по-новому

"Я живу у квартирі одна, їсти готую раз на тиждень. А хтось самогон жене, впустив квартирантів – прописаний один, а живуть п'ять! Чому я повинна сплачувати за когось такі гроші?", - пояснює жінка свої мотиви.

Комунальники кажуть, що ставити індивідуальні газові лічильники можна, але власним коштом. У Запоріжгазі грошей на це не передбачено, а йдеться про 5 тис. грн на кожну квартиру. Обурені люди вимагають саме встановлення таких приладів коштом газовиків, бо в міськраді запевняють, що на це виділять окреме фінансування аж до 2018 року.
Зараз ви читаєте новину «Газовики залишили 2 тис. людей без газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі