Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2007 10:18

Газорозподільні мережі "Дніпрогазу" передадуть в управління "Дніпропетровськгазу"

Правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" 2 жовтня ухвалило рішення про передачу газових розподільних мереж з балансу газопостачальної компанії "Дніпрогаз" на баланс "Дніпропетровськгазу".

Про це повідомила прес-служба Міністерства палива й енергетики.

На нараді 15 жовтня з питань аналізу стану газорозподільних мереж і обладнання міськ- і облгазів міністр палива й енергетики Юрій Бойко доручив "Нафтогазу України" завершити процес передачі мереж "Дніпропетровськгазу".

Станом на початок 2007 року 51% акцій "Дніпропетровськгазу" належали Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", 24,9% володіла компанія "Газтек".

У свою чергу, по 24% акцій "Газтеку" належать компаніям Pasler Enterprises, Porala Venchers, Nesiba Venchers і Krezer Holdings (усі - Кіпр).

"Дніпрогаз" контролює російська компанія закрите акціонерне товариство "Комплексні енергетичні системи" (КЕС) бізнесмена Віктора Вексельберга.

15 жовтня прокуратура Дніпропетровської області затримала за підозрою в службовій недбалості головного інженера і його першого заступника компанії "Дніпрогаз" у зв"язку з вибухом газу в житловому будинку 13 жовтня в Дніпропетровську.

Тоді 15 осіб загинули й 17 були госпіталізовані.

Дочірнє підприємство "Нафтогазу України" "Газ України" вважає, що можливою причиною вибуху газу в житлових будинках Дніпропетровська став недостатній ремонт і модернізація газорозподільних мереж "Дніпрогазом".

Сама компанія вважає причиною вибуху газу несправність газорозподільного пункту.

Всі газорозподільні мережі належать державі й експлуатуються облгазами на основі договорів з "Газом України", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Газорозподільні мережі "Дніпрогазу" передадуть в управління "Дніпропетровськгазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути