середа, 17 березня 2010 10:51

Гаїті потребує 11,5 мільярдів на відновлення

Гаїті потребує 11,5 мільярдів на відновлення

На відновлення Гаїті знадобиться 11,5 мільярдів доларів. У таку суму місцевий уряд оцінив збитки, завдані руйнівним землетрусом, що стався в січні цього року. План відновлення буде представлений міжнародним донорам на конференції по Гаїті 31 березня в Нью-Йорку.

"Це не остаточний документ", - повідомив міністр туризму Гаїті Патрік Делатур.

Передбачається, що на повну реконструкцію може знадобитися 14 мільярдів. За різними оцінками, відновлення може зайняти від 10 до 25 років.

У плані підкреслюється, що основним короткостроковим пріоритетом влади є надання допомоги людям, які залишилися без житла. Вже в квітні на Гаїті очікуються сильні дощі, слідом за якими у червні настане сезон ураганів.

Тим часом більше 200 тисяч осіб, чиє житло було зруйновано, живуть у тимчасових таборах в столиці країни Порт-о-Пренс, де існує високий ризик повеней та зсувів.

Нагадаємо, що потужний землетрус силою 7 балів стався на Гаїті 12 січня. За останніми даними, загинули більше 230 тисяч осіб. Підземні поштовхи практично повністю зруйнували столицю країни Порт-о-Пренс. Були також зруйновані Національний палац, будівлі Міністерства фінансів, Міністерства громадських робіт, Міністерства зв"язку і культури та кафедральний собор. Без даху над головою залишилися мільйони людей.

NEWSru, BBC

Зараз ви читаєте новину «Гаїті потребує 11,5 мільярдів на відновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі