неділя, 22 липня 2007 12:00

Гарі Поттер поставив рекорд в історії пошти

Вихід сьомої книги британської письменниці Джоан Роулінг про Гарі Поттера встановив рекорд в історії поштової справи і пошти США зокрема, повідомив Усесвітній поштовий союз, що діє під егідою ООН.

"В суботу, 21 липня, американські листоноші доставлять нетерплячим читачам 1,8 млн. екземплярів останньої, сьомої книги про пригоди Гарі Поттера і його друзів, а все поштою буде вручено в цю добу 2,4 млн. книг. За всю історію поштової служби вона ніколи не доставляла стільки екземплярів одного і того ж видання в один день", - мовиться в прес-релізі організації.

Перші книги, замовлені поштою через інтернет, будуть відправлені до США, Великобританії, Франції, Канади і Швейцарії.

Ажіотажний попит пояснюється тим, що автор проанонсувала загибель двох головних героїв, але не уточнила, кого саме.

У Германії і Швейцарії остання книга про Гарі Поттера німецькою мовою поступить у продаж лише 27 жовтня. Але ті, хто замовив її поштою, отримають свою посилку між північчю і двома годинами ночі, підкреслює поштовий союз.

"Цей приклад свідчить, що бурхливий розвиток інтернет-торгівлі підвищило значення і роль державних поштових служб. Адже більшість замовлень доставляються саме поштою. Тільки за два роки з 2005 по 2006 число простих і міжнародних посилок виросло на 11%. Це означає, що поштові служби всього світу сьогодні щодня доставляють своїм клієнтам більше 16 млн. пакетів на день, або 6 млрд в рік", - нагадали про себе листоноші у зв"язку з виходом бестселера.

Усесвітній поштовий союз, створений в 1874 році, став установою ООН з 1948 року. Він регулює і удосконалює міжнародні поштові послуги, виконуючи свою головну місію сприяння і розвиток зв"язку між всіма жителями планети, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Гарі Поттер поставив рекорд в історії пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі