вівторок, 29 січня 2008 20:22

Гардероб екс-президента Франції продали з аукціону

Близько 370 особистих речей колишнього президента Франції Франсуа Міттерана, включаючи краватки, взуття, костюми, а також подарунки, зроблені йому лідерами іноземних держав, продані на аукціоні в Парижі, повідомляє у вівторок аукціонний будинок Tajan.

Торги, на яких вперше були виставлені особисті речі одного з президентів Французької республіки, що займав цей пост з 1981 по 1995 роки, пройшли з величезним успіхом. Організаторові аукціону, будинку Tajan, довелося орендувати в готелі "Друо" великий зал, щоб вміщати близько 300 охочих взяти участь в заході.

За найвищими цінами з молотка пішли один з капелюхів Міттерана і його адвокатська мантія - вони продані за 7,8 тисяч євро і 8 тисяч євро відповідно. Про те, скільки прихильники Міттерана віддали за інші його речі, поки не повідомляється.

Всі предмети гардероба були виставлені на продаж за ініціативою вдови Міттерана Даніель. Кошти, отримані на аукціоні (від 60 до 90 тисяч євро), призначені добродійному фонду Francelibertеs, яким вона керує.

Серед лотів - десятки костюмів і сотні сорочок, плащі, солом"яний капелюх, шарфи, черевики, скарбничка, посуд і сувеніри Міттерана.

Найцікавішим експонатом була сумка з ручкою з крокодилової шкіри, дарована французькому президентові кубинським лідером Фіделем Кастро в 1981 році (її стартова ціна склала 400-600 євро). У каталозі також фігурували дві шапки нірок радянського виробництва 1980-х років (100-150 євро).

Стартові ціни були не високі - від 30 євро за краватку до 2 тисяч євро за шкіряну валізу, даровану Міттерану в Саудівській Аравії. За словами глави аукціонного будинку Бенедикт Блондо-Ваттель, "низькі ціни були встановлені спеціально, щоб будь-який француз, якому подобався Міттеран, міг взяти участь в торгах", повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Гардероб екс-президента Франції продали з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі