понеділок, 06 жовтня 2008 09:00

Ганна Політковська знала свого вбивцю в обличчя (ФОТО)

Оглядач "Нової газети" Ганна Політковська незадовго до смерті зіштовхнулася зі своїм майбутнім вбивцею обличчям до обличчя. Як передає радіостанція "Эхо Москвы", в номері за понеділок "Нової газети" вийде інтерв"ю зі слідчим Петросом Гарібяном, який розповів деякі подробиці справи про вбивство журналістки.

Як стало відомо слідству, вбивці кілька разів репетирували свій злочин. Під час однієї з таких репетицій вбивця в дверях під"їзду зіштовхнувся з журналісткою. Несподівану зустріч Політковської з її майбутнім вбивцею зафіксувала камера зовнішнього спостереження. Коли журналіст виходила з під"їзду, кілер тримав двері і на декілька секунд опинився з нею обличчям до обличчя, повідомляє РБК.

За словами Гарібяна, така помилка була допущена кілерами, тому що злочин готувався поспіхом. Все робилося за принципом "швидше-швидше", розповів слідчий.

Гарібян зізнався, що слідство так і не змогло поки встановити, хто був замовником злочину. Проте підозрювані, за словами слідчого, є. Це якась група осіб. Інших подробиць він не повідомив.

Нагадаємо, оглядач "Новий газети" Ганна Політковська була убита 7 жовтня 2006 року в під"їзді будинку на ул.Лісова у Москві.

Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд був знайдений пістолет Макарова та чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". За основною версією слідства, злочин був пов"язаний з професійною діяльністю журналістки.

Звинувачення у вбивстві журналістки було пред"явлене Сергію Хаджікурбанову, а також Джабраілу та Ібрагіму Махмудовим. Ще одному фігурантові справи - Павлу Рягузову - пред"явлено звинувачення в здійсненні спільно з Хаджікурбановим злочинів (перевищення посадових повноважень, здирство 10 тисяч доларів). У окреме виконання виділена справа відносно ймовірного безпосереднього виконавця вбивства Рустама Махмудова, який в даний час знаходиться в розшуку.

Під час слідства не була встановлена причетність низки фігурантів справи до скоєння злочину. 22 вересня стало відомо про припинення кримінального переслідування одного з колишніх фігурантів справи - колишнього глави Ачхой-Мартанівського району Чечні Шаміля Бураєва. У 2008 році низка фігурантів справи, зокрема Бураєв, Магомед Демельханов, Дмитро Грачов і Тамерлан Махмудов, були звільнені з-під варти і відпущені під підписку про невиїзд у зв"язку з тим, що вони не приймали активної участі в скоєнні злочину, а також не можуть чинити тиск на перебіг слідства, повідомляє Topnews.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Політковська знала свого вбивцю в обличчя (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі