вівторок, 07 серпня 2018 20:44

Галушко: У Росії президент – цар, в Україні – поганець

Галушко: У Росії президент – цар, в Україні – поганець
Кирило Галушко: Протидія агресору змусила діяти і розвиватися. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Тенденції, які почались під час Революції гідності, тримаються. Формується зовнішньополітична незалежність України. Остаточний цивілізаційний вибір орієнтації на Захід.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів історик Кирило Галушко.

"Політичні сварки, які зараз вирують - це нормально. Наш стиль управління - два козаки і три гетьмани. Це ознака не розвалу, а демократичності. У Росії обирають президента і він стає царем. В Україні - наступного дня він стає поганцем.

У контексті виживання української держави і нації Володимир Путін поставив нас у жорсткі рамки. Протидія агресору змусила діяти і розвиватися. Років за 10-15 при такому темпі наша армія відповідатиме передовим світовим стандартам. Нова генерація військових замінить старих, що формувалися в СРСР і мають шрам від червоної радянської зірки на чолі. Тоді майбутнє України буде впевненішим", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Московський патріархат розвалиться" - історик

На думку історика, для стабільної держави потрібні хороші закони, армія і довіра до влади.

"Над законами ще маємо працювати. З довірою у нас завжди буде складно. Але виконали програму мінімум — є армія. Без зовнішньої небезпеки можемо поміж себе бовтатись в своїх внутрішніх колізіях", - додав Кирило Галушко.

Повне інтерв'ю з Кирилом Галушко читайте у журналі "Країна" від 9 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Галушко: У Росії президент – цар, в Україні – поганець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі