пʼятниця, 28 вересня 2007 08:30

Гаагський трибунал засудив організаторів Овчарськой різни

У четвер Гаагський трибунал засудив колишнього сербського генерала Міле Мркшича до 20-річного тюремного ув"язнення за участь у вбивстві 194 хорватів, що сталося біля міста Вуковар в 1991 році. Оскільки вбиті були військовополоненими, з Мркшича зняли звинувачення в злочинах проти людяності. Cуд ухвалив, що генерал не віддавав наказ про початок розправи, проте несе за неї відповідальність, оскільки позбавив військовополонених охорони і таким чином дозволив місцевим воєнізованим формуванням знищити хорватів.

Підлеглий Мкршича, колишній підполковник югославської армії Веселін Сліванчанін, засуджений до п"яти років в"язниці за сприяння і підбурювання до тортур. Третій підсудний, колишній офіцер Мирослав Радіч, був виправданий у зв"язку з відсутністю доказів того, що він знав про вбивства, що здійснювалися.

У грудні 2005 року сербський суд відправив до в"язниці вісьмох їх підлеглих, що безпосередньо здійснювали масову страту, на терміни від 5 до 20 років.

У 1991 році югославська армія захопила Вуковар, тисячі хорватів сховались у місцевій лікарні сподіваючись на евакуацію в присутності міжнародних спостерігачів. 20 листопада військові вивезли 250 чоловік на свиноферму в розташованому неподалеку селі Вівчаря, де розстріляли не менш як 194 з них, передає France Presse

Зараз ви читаєте новину «Гаагський трибунал засудив організаторів Овчарськой різни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі