середа, 16 квітня 2008 17:22

Гаагські прокурори не підтвердили достовірність мемуарів дель Понте

Прокурори Гаагського трибуналу і представники місії ООН в Косово не виявили доказів того, що члени Визвольної армії Косово викрадали сербів на території краю і перевозили їх до Албанії для подальшого продажу органів, повідомляє AFP. Подібні звинувачення висунула в своїй книзі колишній прокурор Міжнародного трибуналу по колишній Югославії Карла дель Понте.

В книзі "Охота: я і військові злочинці", випущеній на початку квітня 2008 року, дель Понте називає імена косовських албанців, по її версії, причетних до викрадань сербів. За твердженнями дель Понте, до цього мають безпосереднє відношення польовий командир ВАК, екс-прем"єр Косово Рамуш Харадінай і нинішній прем"єр-міністр Хашим Тачі.

Публікація мемуарів дель Понте викликала широкий резонанс в сербських ЗМІ.

Відзначимо, що Рамуш Харадінай, звинувачений дель Понте у викраданнях сербів, на початку квітня 2008 року був виправданий Гаагським трибуналом. Самого польового командира і декілька його соратників не визнали винними в скоєнні військових злочинів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Гаагські прокурори не підтвердили достовірність мемуарів дель Понте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі