субота, 24 травня 2008 13:36

Французького лікаря судять за прийом 150 пацієнтів у день

Лікар-шахрай, котрий стверджував, що приймає по 150 пацієнтів за день, щоб заробити надбавки до зарплати, і котрий продавав опіати місцевим токсикоманам, може одержати до півтора років ув"язнення, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на французькі ЗМІ.

Лікар загальної практики зі Страсбурга з 2003 по 2006 роки приймав близько 20 тисяч пацієнтів у рік, або близько 150 у день.

Такі стаханівські темпи роботи привернули увагу страхової каси Страсбурга, яка нараховує докторам винагороди за кожного прийнятого пацієнта.

Як виявилося, страсбургский лікар дописував своїм пацієнтам візити: одну зі своїх хворих він "прийняв" 600 разів за півтора роки (приблизно 20 разів на місяць), тоді як вона сама заявляє, що ходила до лікаря не більше разу на місяць.

Крім того, ескулап прописував у великих кількостях своїм пацієнтам ліки "Сюбютекс", які мають наркотичний вплив. Серед місцевих токсикоманів він навіть одержав кличку "дилер".

Держобвинувач вимагатиме для лікаря від року до півтора років умовного ув"язнення, двох років відсторонення від лікарської практики, а також штрафу в 10 тисяч євро. Ще 63 тисячі євро збитку від доктора вимагає страхова каса Страсбурга, яка постраждала від його шахрайства, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Французького лікаря судять за прийом 150 пацієнтів у день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі