пʼятниця, 31 травня 2019 21:03

Французький міністр відвідає Чорнобиль

Французький міністр відвідає Чорнобиль
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан 1 червня відвідає Чорнобильську зону. Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан 1 червня відвідає Чорнобильську зону відчуження.

Про це він сказав журналістам після двосторонньої зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, передає УНІАН.

"Завтра я буду відвідувати Чорнобиль. Як мені здається, вже давно представник іноземного уряду та закордонної країни не відвідував це місто і цю зону. Я їду туди, аби на власні очі побачити нинішній стан реалізації проекту з реабілітації та убезпечення об'єкту Чорнобильської АЕС. Це робота, яку, як вам відомо, проводить консорціум у складі провідних французьких компаній", - заявив глава МЗС Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досліди, туризм і радіація: що відбувається в Чорнобильській зоні відчуження

"Я вбачаю символізм, спрямований у майбутнє в реалізації тих проектів, які ми сьогодні розглядаємо для Чорнобиля, тобто ті проекти, які розгортаються у сфері виробництва сонячної енергії, і я можу лише уявити, наскільки це чудово буде виглядати для подальшої нашої співпраці", - додав міністр.

Команда Національного центру ядерної роботехніки з Великої Британії разом із українською організацією SSE Eco Center зібрали дані в зоні відчуження для дослідження. Вони провели польоти безпілотників на висоті 45-60 м за швидкості 65 км/год. Це перше таке дослідження в історії.

Зараз ви читаєте новину «Французький міністр відвідає Чорнобиль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі