вівторок, 25 вересня 2007 08:13

Французький філософ вчинив самогубство разом з дружиною

84-річний французький філософ Андре Горц (Andre Gorz), один із засновників щотижневого видання Nouvel Observateur, і його 83-річна дружина Дорін здійснили подвійне самогубство, повідомляє Lenta.ru з посиланням на родичів покійних.

Друг сім"ї виявив тіла в їх будинку, розташованому на південний схід від Парижа. Навколо подружжя були розкладені листи, призначені для близьких і рідних.

Андре Горц народився у Відні в 1923 році, його справжнє ім"я - Жерард Хорст. У 1954 році він отримав французьке громадянство. Філософ вважав своїм вчителем Жан-Поля Сартра, на його творчість сильний вплив зробили ідеї екзистенціалізму. Горц також відомий своїми працями про політичну екологію.

Дружина письменника була родом з Великобританії, останніми роками її здоров"я погіршало. Минулого року Горц так написав про свою дружину: "Тобі тільки виповнилося 82 роки. Ти як і раніше красива, приваблива і бажана. Ми живемо разом вже 58 років, і я люблю тебе більше, ніж коли-небудь".

Зараз ви читаєте новину «Французький філософ вчинив самогубство разом з дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі