пʼятниця, 08 лютого 2008 08:39

Французькі військові захопили судно з трьома тоннами кокаїну на борту

Французький військовий корабель перехопив в Атлантичному океані судно "Джуніор" під прапором Панами, на якому перевозилися три тонни кокаїну. Про це увечері 7 лютого повідомило агентство France Presse з посиланням на представника ВМС Франції.

Захоплення відбулося за 260 кілометрів на захід від узбережжя Гвінеї. Причому контрабандистипомітивши військовий корабель, спробували викинути за борт контейнер з наркотиком, але не встигли цього зробити.

Команда захопленого судна складалася з двох греків - капітана і старпома, а також семи матросів-африканців.

Зараз французи чекають дозволу від влади Панами на буксирування судна в один з французьких портів, де буде проведено подальший розгляд. Якщо такого дозволу не буде, то "Джуніор" доставлять у Грецію, де його останній раз завантажували.

Захоплення такої великої партії кокаїну стало вже другим серйозним успіхом французьких моряків за останні два тижні: 29 січня ними було затримано ліберійське судно, на борту якого потім знайшли дві з половиною тонни наркотику.

Нинішня операція стала можлива завдяки координації дій французьких, американських, грецьких і британських властей, а також Європола, відзначає агентство, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Французькі військові захопили судно з трьома тоннами кокаїну на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі