понеділок, 04 лютого 2008 16:25

Французькі військові вступили в сутички з повстанцями в Чаді

Французькі військові вступали збройне зіткнення з повстанцями в Чаді. Це визнав представник генштабу ЗС Франції капітан першого рангу Крістоф Празюк. За його інформацією, це сталося ще в суботу в районі аеропорту столиці країни - Нджамени. Він використовується для евакуації французьких громадян з Чаду. Таким чином, влада вперше визнала факт безпосередньої участі французьких військових в бойових діях.

"Якщо в аеропорту немає безпеки, то немає безпеки і для іноземних громадян", евакуацією яких займається французький контингент, підкреслив Празюк, додавши, що військові лише захищали свої позиції.

Представник генштабу підтвердив загальне поліпшення ситуації в Нджамені, відзначивши при цьому необхідність збереження заходів безпеки.

Тим часом повстанці в Чад звинуватили Францію в підтримці президента Чад Ідрісса Дебі. З їхньої позиції, розташований на аеродромі Нджамени французький миротворчий корпус навмисно "затягує час", щоб дати Дебі реорганізуватися. При цьому бойовики пригрозили напасти на аеропорт Нджамени.

"Ми вирішили взяти аеропорт протягом найближчих 24 годин", - заявив представник повстанського Союзу сил за демократію і розвиток. Згідно його заяви, Франція допомагає Дебі, дозволяє його вертольотам підніматися в повітря з міжнародного аеропорту для завдання ударів по цивільному населенню. Франція евакуювала своїх співгромадян і озброює диктатора, щоб вбивати громадян Чад, це неприйнятно".

Тим часом, принаймні 400 чадців покинули Нджамену, рятуючись від бойових дій, і сховалися в сусідньому Камеруні, передає ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Французькі військові вступили в сутички з повстанцями в Чаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі