середа, 28 березня 2007 08:30

Французька черниця доведе святість Івана Павла II

Конгрегація Ватикану у справах Святих на початку квітня розгляне докази дива, здійсненого папою Іваном Павлом II, що є неодмінною умовою для його канонізації.

Йдеться про одну французьку черницю, яка страждала на хворобу Паркінсона і вилікувалася після того, як якийсь час після смерті папи помолилася йому, попросивши про одужання. Ватикан не вважає простим збігом те, що черниця вилікувалася від тієї самої хвороби, якій довгий час страждав сам папа.

В понеділок, 2 квітня, черниця буде особисто присутня на урочистій церемонії, приуроченій до других роковин смерті Івана Павла II, і передасть представникам конгрегації досьє з доказами свого чудесного одужання.

До Римьскої єпархії надійшли десятки свідчень чудес, здійснених Іванном Павлом ІІ, проте лише двадцять із них виявилися гідними серйозного розгляду. Менше з тим, за стандартами Ватикану, канонізація Іванна Павла ІІ відбувається відносно швидко. Папа Бенедикт XVI відмінив обов"язковий п"ятирічний термін, що має пройти після смерті тієї чи іншої людини, перед тим як почнеться процедура канонізації, з посиланням на агентство AFP, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Французька черниця доведе святість Івана Павла II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі