вівторок, 10 квітня 2007 15:58

Французи придбають найбільшу торгову мережу Європи

Керівництво голандської компанії Rodamco, яка є найбільшим в Європі власником торгових центрів, погодилося на поглинання з боку французького конкурента Unibail Holding. Сума операції складе 11 мільйонів євро. Про це повідомляє видання MarketWatch.

Згідно з укладеною угодою, власники акцій Rodamco можуть обміняти кожний зі своїх цінних паперів на 0,53 акції Unibail. Очолить об"єднану компанію представник французького холдингу.

Пропозиція Unibail на 15 відсотків перевершила ринкову вартість Rodamco за даними закриття бірж 5 квітня. Тому після того, як сторони оголосили про злиття, акції голандської компанії різко підскочили. 9 квітня вони подорожчали на 11,2 відсотка. В той же час цінні папери Unibail подешевшали на 2,8 відсотки.

Операцію вже схвалило не тільки керівництво Rodamco, але і пенсійний фонд PGGM, найбільший акціонер компанії з часткою в 25 відсотків акцій.

Об"єднаний холдинг володітиме 95 торговими центрами із загальною площею в 3,3 мільйона квадратних метрів. Крім того, загальний об"єм офісної нерухомості компанії складе 630 тисячі квадратних метрів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Французи придбають найбільшу торгову мережу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі