пʼятниця, 20 липня 2007 12:22

Француз веде нормальне життя з розмазаним по черепу мозком (ФОТО)

 
 У Франції лікарі зіткнулися з унікальним випадком. У одній з лікарень Марселя лікувався пацієнт, який веде нормальне життя при незвичайному виді головного мозку.

Як повідомили співробітники невропатологічного відділення лікарні Timone в статті, опублікованій в британському медичному журналі The Lancet, 44-річний державний службовець, одружений батько двох дітей, звернувся до лікарів з скаргами на проблеми опорно-рухової системи.

Група лікарів під керівництвом доктора Ліонеля Фейе, що обстежили пацієнта, виявила у нього гідроцефалію.

Гидроцефалія (водянка головного мозку) - захворювання, що характеризується надмірною кількістю спинномозкової рідини в шлуночковій системі головного мозку.

При цьому, як показали дослідження, порожнини шлуночкової системи головного мозку у чоловіка виявилися занадто збільшеними, а головний мозок повністю розташований на стінках черепної коробки.

Приголомшені нейропсихологиі зміряли IQ пацієнта і виявили, що його рівень цілком пристойний - 75 (при нормі близько 80), передає РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Француз веде нормальне життя з розмазаним по черепу мозком (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі