четвер, 17 липня 2008 19:19

Франція завершила випробування "розумної" бомби

Міністерство оборони Франції провело третє за рахунком і завершальне випробування вдосконаленої версії модульної системи AASM, призначеної для модернізації вільнопадаючих авіабомб у високоточні керовані боєприпаси. Про це повідомляє DefenseNews.

Скидання авіабомби AASM було проведене з борту винищувача Mirage 2000. Дані про дальність до мети і точності завдання удару не наводяться.

Головним завданням випробування була перевірка роботи інфрачервоної головки самонаведення, яка дозволяє коректувати політ авіабомби на кінцевій ділянці траєкторії і забезпечує можливість ураження рухомих цілей, що відхилилися від спочатку заданих координат на декілька сотень метрів. В ході випробування мета перемістилася на 80 метрів з моменту скидання авіабомби.

Попередні версії AASM обладнувалися тільки інерціальною і GPS системами наведення. Завдяки удосконаленню розробникам вдалося скоротити ймовірне відхилення авіабомби від мети з 10 до 1 метра.

У комплект AASM входять модулі наведення і управління, які можуть бути адаптовані до стандартних корпусів авіабомб калібру 250 кілограмів для завдання високоточних ударів по наземних цілях на дальності до 50 кілометрів.

Розробником AASM є французька компанія SagemDefenseSecurite, що входить до групи SAFRAN.

Зараз ви читаєте новину «Франція завершила випробування "розумної" бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі