вівторок, 03 червня 2008 15:48

Франція закриє половину метеостанцій в цілях економії бюджету

Французька державна метеорологічна служба "Мето-франс" оголосила у вівторок про скорочення числа метеостанцій удвічі до 2011 року в рамках державної кампанії по скороченню бюджетних витрат, повідомила радіостанція Europe-1.

Половина з тих, що діють зараз на території країни приблизно 100 метеостанцій буде закрито через три роки. До 2017 року їх кількість скоротиться ще на десять, повідомляє Europe-1.

Французька влада заявляє, що зменшення числа станцій "Метео-франс" не повинне торкнутися її службовців: скорочення штату служби відбуватиметься за рахунок співробітників, які виходять на пенсію. Як очікується, "Метео-франс" позбудеться до 2017 року приблизно 500 з 3,7 тисяч своїх службовців.

Профспілкова організація вже закликала метеорологів до страйку, мотивуючи це тим, що скорочення зроблять французьку метеослужбу неконкурентною на міжнародному ринку.

За розрахунками профспілок, на маніфестацію, намічену на четвер в Парижі, може вийти до 700 метеорологів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Франція закриє половину метеостанцій в цілях економії бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі