четвер, 14 серпня 2008 08:30

Франція внесе на розгляд РБ ООН новий проект резолюції по Південній Осетії

Франція найближчим часом має намір внести на розгляд Радбезу ООН новий проект резолюції по ситуації в Південній Осетії.

За словами посла Бельгії - країни, головуючої в РБ ООН зараз, новий проект резолюції враховуватиме шість принципів врегулювання конфлікту, вироблені в ході зустрічі президента РФ Дмитра Медведєва і президента Франції Ніколя Саркозі. "Це вкрай позитивний розвиток ситуації, - охарактеризував посол Бельгії узгоджений РФ і Францією документ. - Ми переходимо до пошуку дипломатичного, політичного шляху вирішення конфлікту".

Раніше в середу заяву з приводу ситуації в Грузії зробив і генсек ООН Пан Гі Мун. Висловивши прихильність збереження територіальної цілісності Грузії, Пан Гі Мун заявив, що ООН готова сприяти мирному врегулюванню в Південній Осетії і Абхазії, зокрема, і відправивши до цих регіонів миротворчу місію.

Франція - країна-голова Євросоюзу - вже намагалася винести на розгляд РБ ООН свій проект резолюції по ситуації в Південній Осетії. Проте тоді Росію, що володіє в РБ ООН правому вето, підготовлений Францією документ не задовольнив, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Франція внесе на розгляд РБ ООН новий проект резолюції по Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі