четвер, 04 грудня 2008 15:52

Франція виділяє на порятунок економіки €20 млрд

Президент Франції Ніколя Саркозі розкриє деталі плану по стимулюванню економіки Франції.

Як передає Бі-бі-сі, 20 млрд євро будуть направлено в автопром, будівництво житла і ЖКХ.

Фінансова криза виявилася вельми хворобливою для французького автопрома. Різкий спад продажів змусив Renault і Peugeot оголосити про скорочення тисяч робочих місць.

Президент Саркозі розкриє деталі програми підтримки в північному місті Дуа, де розташовується один з найбільших заводів Renault.

Заходи стимулювання автоідустрії можуть включати бонуси у розмірі тисячі євро тим автовласникам, які захочуть поміняти свої старі автомобілі на нові, компактніші і екологічні моделі. Виробники ж чекають надання грантів на розробку електромобілів.

За останні два місяці Саркозі оголошував декілька різних планів із порятунку економіки, зокрема, - пакет підтримки дрібного і середнього бізнесу в 22 млрд євро. Також обговорювалася можливість надання допомоги бідним сім"ям з метою стимулювання споживання.

Не дивлячись на те, що Франція технічно ще не зіткнулася з рецесією, економічні прогнози для країни украй несприятливі. Рівень безробіття у Франції, вже один з найвищих в Європі, постійно росте і, за оцінками економістів, перевищить 8% в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Франція виділяє на порятунок економіки €20 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі