понеділок, 11 серпня 2008 08:38

Франція представила свій план врегулювання грузино- осетинського конфлікту

Франція представила свій план врегулювання грузино- осетинського конфлікту
Глава МЗС Франції Бернар Кушнер на зустрічі з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі представив план врегулювання грузино-осетинського конфлікту, передає агентство France Presse.

План передбачає негайне припинення вогню, надання медичної допомоги пораненим і виведення як грузинських, так і російських військ із зони конфлікту.

"Наше завдання ясне... Ми повинні знайти шлях до негайного припинення вогню, прийнятний для обох сторін. Необхідно шукати шляхи вирішення проблеми за допомогою переговорів і дипломатії, військового рішення тут бути не може", - заявив Кушнер.

Саакашвілі, у свою чергу, висловив упевненість, що припинити конфлікт під силу тільки Росії.

"Ми не вторгалися на їхню територію. Вони вторглися на нашу, з цього і почалися страждання", - розповів грузинський президент журналістам.

Відзначимо, що Рада безпеки ООН тричі збиралася, щоб обговорити стан справ в Південній Осетії, проте ніяких конкретних рішень на засіданнях ухвалено не було. Пропозиція Франції стала першим планом по врегулюванню конфлікту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Франція представила свій план врегулювання грузино- осетинського конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі